26 Ocak 2013 Cumartesi

Huggies & Pampers Prima

Son bir haftadır aklımı kurcalayın karar veremediğim bir konu bu! Evet aklımı bez kurcalıyor. Ben bir anneyim neticede :)

Deniz de daha rahat karar vermiştim. Doğumdan önce Prima almıştık fakat bir iki paketten sonra kokusu rahatsız etmişti. Bir arkadasta bebeği büyüdüğü için elinde kalan Huggies'leri bize vermişti. Kokusuz olduğu için daha çok içime sinmişti. Değiştirdim gitti demiştim. :)

Rüzgar da durum daha değişik çünkü pişik sorunumuz var. Rüzgar doğduğunda Denizden tecrübemle Huggies ile başladım. Fakat pişik baş gösterip bir de Rüzgar'ın şiddetli çişine dayanamayanca tekrar Prima almak durumunda kaldık. Aldık almasına da koku aynı koku, ele alınca naylon bez imajı aynı imaj.

Kararsız kaldım açıkçası.

Huggies sert ama daha doğal ve kokusuz. Gerçi çok araştırdım ama içeriğini bulamadım. Ne üstünde ne de internette bulamadım. Sadece paketinde organik pamuk yazdığı için daha doğal diyorum.

Prima daha yumuşak vücuda daha iyi oturuyor. Ama kötü bir kokusu ve plastik bir yapısı var. İçeriğini üstüne yazmışlar hiç değilse :)

İkisi de pişik derdime deva olamadı. İkisi de özellikle sabah ıslak bir tulumla uyanmamızı etkilemedi.

Fiyat bezlerde çok değişken biz Migros indirimlerini takip edip bezleri indirimli almaya gayret ediyoruz.

Sonuçta sanki Prima daha esnek ama Huggies daha doğal nasıl diyim kağıt gibi ama değil. Ah bir içeriğini bulabilsem kesin karar vericem ama veremedim.

Bir yol gösteren yok mu?










15 yorum:

  1. kesinlikle prima premium care!(mavi değil son çıkan beyaz pakettekilerden)
    huggies ve diğer markaları da denemiş bir anne olarak kesinlikle prima diyorum.
    indirimleri ben de takip ediyorum,geçtiğimiz aylarda iyi bir indirim yakalamıştım mesela.böyle denk gelirsem sana da yazarım.
    pişiğe de yine birçok ünlü markaları denememize rağmen derdimize tek deva doktorumuzun yazdığı ucuz "hametan" oldu.bittikçe alıyorum,kızarıklık gördükçe de sürüyorum hala.. yazın güneşten yanınca bize bile deva bu krem..
    umarım yardımcı olabilmişimdir.sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bende E-bebek indiriminden prima premium care aldım ama koksuundan acayip rahatsızım sanırım Huggies'e geri döneceğim!
      Hametan'ı araştıracağım. Biz organik zeytinyağı ve çok zor durumlarda sudo krem kullanıyoruz çok memnunuz...
      İlgine çok teşekkürler!

      Sil
  2. selam
    ben kendi çapımda bu toksik maddeleri araştırıyorum ve blogumda bununla ilgili bir yazı da yazdım. Prima'daki petrol türevi toksik maddeler bebeğine pişik yapmış olabilir. Bence Haggies'e mail at ve içeriğini öğrenmeye çalış. Bir de kullandığın ıslak mendilin de içeriğini okuyup toksik madde olup olmadığını kontrol edersen iyi olur diye düşünüyorum. Ülkemizde saf denen nerdeyse herşeyin içinde toksik madde dolu. Umarım en kısa zamanda pişiği geçer minik bebişinin.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ilgine.. Huggies'e mail attım ama dönüş olmadı. Peki sence primanın içeriği nasıl?

      Sil
    2. Nerdesye bütün bebek bezleri petrol türevi toksik maddelerden üretiliyor. (Aynı durum kadın pedleri içinde geçerli. Ne yazık ki her 3 kadından 1'i rahim kanseri oluyor) haggiesin organik bebek bezi var diye duymuştum ben artık kullanmadıgım için bilmiyorum. Uğraşabilirim diyorsan yıkanabilen organik bezlerde var. Bir arkadaşım kullanıyor çok memnun.

      Sil

    3. Denizde Huggies organik pamuklu kullandım hep yukardaki resimlerde onun zaten. Rüzgarda da ona döndüm zaten :)... Yıkanabilen bezleri biliyorum ama kendimde o hamaratlığı görmüyorum. Keşke yapabilsem ama zor bana...
      İlgin için çok teşekkürler. İki çocuğun olduğuna inanamıyorum :)) bu arada bloguna bayılıyorum.

      Sil
  3. Selam BAŞAK, blogunu tesadüfen gordum, cok keyifli bir blog :) eline saglik. Bebek bezi konusuna gelince... Bebek bezleri, farklı materyallerden oluşmuş tabakalar içeren multi-layer yapıdadır. En üst tabaka, bebegin tenine degen tabaka yani, tüm bezlerde polipropilendir. (petrol turevi bir cesit sentetik lif). Bunun hemen altındaki tabaka polipropilen olabilir, polyester olabilir, kagıt olabilir. Senin tecrubelerine gore anlasilan o ki Huggies bu tabakada kagıt kullanmıs, prima ise muhtemelen polyester kullanmıs. Kagit dogal bir malzeme, polyester ise sentetik. Dogal olani tercih ederim dersen Huggies mantikli ama cilde degen en ust kısım hepsinde ayni. Ben prima kullaniyorum, neden bilmiyorum belki de en iyi markanin prima oldugunu dusunuyoruz, oyle bir algi var sanki. Ben pisik sorunu yasamadim ama bezden ziyade losyonlu islak mendiller pisige sebep olabiliyormus. Bir de vazelinin pisige iyi geldigini duydum...Denemek lazım :)

    Nazan Erdumlu (Tekstil Muh)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazan herşey bir yana sana tekrar bir şekilde ulaşmak beni çok sevindirdi. Mert Facebookta var ama sen yoksun ve ben seni çok merak ediyorum arada aklıma gelince de anıyorum! Mailleşelim görüşelim. cetinb_k@yahoo.com dan mail atsana...
      bu arada bilgiler için çok saol!

      Sil
  4. Huggies hiç denemedim ama molfix'i bilirim.Ben her iki kızımada prima kullandım.Ama mavi olanını.premium olan primanın yüzeyinde ıslaklık daha fazla oluyor o yüzden beğenmedim.Primanın çocuğu rahatsız etmeyecek bir yumuşaklığı var.Banada beklerim.makyajkelebeği

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgin için teşekkürler. Hemen siteye bakıyorum! makyaja bayılırım bu arada ...

      Sil
  5. prima diyorum been.:)
    iki çocuk büyüttüm,her türlüsünü denedim,ama prima en rahatı idi,bana göre.:)
    sağlıklı günlere ..;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortak kanı prima gibi bir de kokmasa :)
      Çok teşekkürler...

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Hayır :( maalesef bebeklerime şimdiye kadar sadece bu iki markayı denedim.

      Sil
  7. bende isiyom yasim31 canböber adim hangi bez kulanmaliyim öneriniz varmi

    YanıtlaSil