17 Mayıs 2013 Cuma

Bir çocuk hiç çocuk İki çocuk çok çocuk!

Bir bilen der ki:
Her insan nasıl farklıysa her çocukta farklıdır.

Mesela Deniz:
Dışarıdan insanlar Deniz'in çok söz dinleyen bir çocuk olduğunu "kolay bir çocuk" olduğunu söyleselerde işin özü her çocuğun kendine göre zorlukları ve rahatlıkları vardır.
Söz dinler, mantıklı bulduğu şeyleri yapar, uyum sağlar, yaygaracı değildir, otokontrollüdür. Bunun yanında, yemek yedirmesi de yemesi de saatler alır, insana psikolojik savaşların en büyüğünü verdirir. Komutla yemek yer benim oğlum.
Örnek: Deniz kaşığı al çorbanı iç, şimdi ekmek ıssır, sıra yogurdunda diye her lokma sayılır. Hadi annecim çiğne diğer tarafına geçir. Şimdi yut! bu yemek başından sonuna kadar tahmini 30dak.-60dak. arası sürer gider. Kötü zamansa bir de kusar..
4 yılda ne kadar kustu sayısı belirsizdir bir yemekte 3 kez kustuğunu bilirim. Ben yediririm o kusar ben yine yediririm o kusar. Boğazına ot takılır kusar, etin tadını beğenmez kusar, öksürür kusar. Sanmayın ben çok yediriryorum baskıcıyım. Yok babasında, bende, anneannesinde, babaannesinde, Minesinde hepimizde bu böyledir.
Gece uyanması derttir denizin, susar su içmez nedensiz ağlar durur, aslında susamıştır ama kabul etmez. Temizlik fobisi vardır benim oğlumun banyo yapmaya bayılır ama el yüz yıkamak, diş fırçalamak, kıyafetlerini değiştirmek ona zor gelir. .
Gel gelelim sevgi böceğidir benim oğlum, sarılır öper, Türkçeye iltifat konusunda çok hakimdir, yerinde ve içten gelerek öyle şeyler söyler ki dünyam değişir bir anda...
Kardeşine bayılır, sever, okşar, bakar, oynar.

Deniz 4 yaşında tecrübelerden yararlanıp Rüzgar'ı daha rahat yetişiyor sanıyorsunuz değil mi? Buna cevabım hem evet hem hayır. Evet çünkü bir şekilde büyüyorlar ve önünde abi örneği var. Büyüdü mü büyüdü. :) Ne kadar çevresel etmenler ile ona müdahale ediyorsanız görüyorsunuz ki genlerin önemi büyük. EE o zaman bu da büyür diyorsunuz bu insana bir rahatlık veriyor.
Gel gelelim. Deniz 3 aylıktı kendi başına uyuyabiliyordu. Rüzgar ilk 3 ay kolik yüzünden bırakın uyumayı bize çığlıklarla kök söktürdü. Akşam 17.30-18.00 arasi başlıyor 21.00-21.30 bazı geceler 23.00 civarına kadar popişine iğne batmışcasına ağlıyordu. Bu arada biz Remzi ile paslaşarak koridorda depar atıyorduk.
Hala gece en az 10 kez kalkıyor, kendi başına yatamıyor, toplamda benden az uyuyor.
Deniz zor yerdi, hem de çok zor. Rüzgar zor yiyor, benden çok zor yiyor, babadan yemiyor.
Deniz beni çok ve zevkle emerdi. Rüzgar zorla, hırsla ve küçücük iki dişi ile kıtır kıtır ıssırıp, kanırtarak hatta kanatarak emiyor.
Deniz günde bir kere rahat rahat kaka yapar hatta 2-3... Rüzgar kaka yapsın diye .... (sansür girdim mecburen siz düşünün) 2-3 günde bir kuş kakası gibi yapıyor durum fena!

Sonuç mu? Bekarlık sultanlık hanımlar :) Hadi evlendiniz çok mu canınıza susadınız çocuk yapıyorsunuz! Hadi annelik duygusi-evlat sevgisi eşsiz dediniz yaptınız! Manyak mısınız niye ikinciyi yapıyorsunuz? Demagoji yapmayayın bana sevgisi eşsiz ya da ilerde bu yazdıklarını okuyacaklar nıch nıch nıch nidalarını! Bak bu demogoji yüzünden 8 aylık hamileyken 5km yürümüş adamım zorlamayın beni! (lafım Remziye o anladı)
Sevgisi eşsiz, öpmesi koklaması nefis ama 24 saat öpüp sevemiyorsunuz, yemek yedirmekten, alt değiştirmekten en çokta uyusun diye kucakta gezdirmekten yorgun düşüp bir köşede sızıyorsunuz haberiniz olsun. Fazla kilolarınız, duygusal gelgitleriniz de bonusu!!!

Bak bir de bizde yardımcı Mine ablamız var ona rağmen bu afra tafra bendeki! Ya olmayan anneler onlar Melek gerçekten Melek!

Sonuç olarak;
Yavrularım sizi ben böyle zor büyüttüm. Benim kıymetimi bilin bir daha "anneler gününde" hediye almadan karşıma çıkmayın!!

6 yorum:

  1. Oy çok tatlılar maşallah."Tek çocuk hiç cocuk,iki çocuk çok çocuk"" benimde sık kullandığım bir sözdür.2 ve 5 yaşında iki kız annesiyim :) Zor büyüyorlar ama değiyor yine de :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle hızlı ve yogun geçiyor ki nasıl büyüdüklerini hatırlayamayacağım diye korkuyorum :(...

      Sil
  2. ay maşallah ikiside birbirinden tatlı amaaa=)
    güzel yorumunuz için teşekkür ederim=)
    sevgiler bebilleri koklarımm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim...
      Rica ederim gerçekler..:)
      Sizde sağlıkla alın bebişinizi kucağınıza ...

      Sil
  3. Selamlar ,

    Size ulaşabileceğimiz bir e-mail adresiniz var mıdır? Bana pinargokce@kardag.com dan ulaşabilirsiniz. Pedo Bebek bezleri adına sizinle iletişime geçmek ve ürünlerimizden hediye etmek istiyoruz.

    Saygılarımla,
    Pınar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilginize çok teşekkürler. basakkaragul@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

      Sil