9 Aralık 2010 Perşembe

Bugünlerde Türkiye ve Biz

Canım oğlum bu yazım sana;
Sen bu yazıları, belki de adeta bir günlük edasıyla okuyacaksın. Bunu düşününce seni günümüzle yani senin yakın tarihinle de bilgilendirmek istiyorum.
12.2010 hayatımızdaki fiyatlar; mesela ekmeğim 1TL, benzinin 4 TL, asgari ücretin 648TL (162 litre yanı yaklaşık 3 depo benzin eder). Seninde tahmin edebileceğin gibi ekmek pahalı, benzinde dünya lideriyiz asgari ücret ile geçinmek mümkün değil. Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumurbaşkanı Abdullah Gül.  YÖK hala var, KPSS sınav cevapları sınavdan önce verliyor. Tarkan Öp şarkısı ile başta benim olmak üzere günümüzün favorisi. Kitapta ise Hanefi Avcı'dan "Haliç'te yaşayan Simonlar".
Beni sorarsan ben Montessori yöntemi ile "Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir?" ve Cumhuriyet'i  (Turgut Özakman) okuyorum. Baban ise Ece Temelkurandan Muz Sesleri'ni okumakta. Gazete olarak şu sıra Radikal'i beğenerek okuyoruz.
Sen mi? sen müzik olarak music together fillute cd'sinden rocket you parçası ile oynak olan her tür şarkıyı seviyorsun. Hayvanların neredeyse hepsinin adını söyleyince taklit edebiliyorsun. Kitap olarak favorin "12 klasik hikaye" olan masal kitabındaki resimler. Tamir yapmaya bayılıyorsun tornavidaymış, matkapmış, çekiçmiş hastasısın. Haftasonu babanla beraber odana kitap rafı taktın hatta. Matkap çalışırken zevkten dört köşe "vuuvv vuuvv" diyordun.
Çok sosyalsin. Sabah akşam arkadaşlarınla o ev senin bu ev benim dolaşıyorsun. Duruşah, Sezin, Mert kankaların. Hafta içi hergün mutlaka görüşüyorsun. Memeyi uykudan uykuya hatırlıyorsun. Yemeklerle aran hiç fena değil, şirinlikte bir numarasın. Özellikle mimik hareketlerin çok şeker. Acı senin için ayrı bişey. Sıcak ve tadı kötü olan herşey acı... Kola, rakı, bira bunları görünce çıldırıyor " ACCIII, ACCIII" diye bağırıyorsun.
Hala geceleri yanımızda uyuyorsun. Arada gelip sarılıp öpüyorsun ya feleğim şaşıyor zevkten. (Bunu okurken beni öpmeyi, bana sarılmayı bıraktıysan "lütfen annecim tekrar başla"). Televizyon izlememene rağmen uzaktan kumandanın açma kapama düğmesine hakimsin, evdeki müzik setini (dvd player) süper kullanıyorsun. (müzik setini açıp müziği başlatabiliyorsun hemde sanırım yaz sonundan beri yapıyorsun bunu)... Kelimeleri daha rahat taklit ediyor, daha çok konuşuyorsun ama hala cümle kurmuyorsun.
Yürüme süper, annene çekmişsin biraz sakarsın ama olsun :). Tip ve yüz mimiklerin ise aynı baban. Sanırım kopyalasak bu kadar olurdu. Uykun gelince ayrı bir şirin ve neşeli oluyorsun. En sevdiğin oyun birinin köpek olup seni kovalaması ya da takildinin yapılması...
Kısaca çook ama çook şirinsin. Baban ve bende senin en büyük hayranlarınız seni çook ama çook seviyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder