29 Ocak 2011 Cumartesi

Dili Döndüğünce

Deniz, kendi adı hariç herşeyi dili döndüğünce söylemeye başladı.
Olleyyy!!!!
Bazı kelimler o kadar komik çıkıyor ki, o bile söyledikten sonra şaşırıyor. Performansını beğenmediği kelimeleri tekrar söylemiyor şimdilik.Biraz sıkıştırınca mecburen söylüyor. Genelde onları ilk hecesi ile anıyor..
26 Ocak 2011 ilk kez babaya Remzi dedi.. Çok şirin Remzi diyo Rımzi gibi sanki, Başak şimdilik daha zor 10 kez Remzi dedirtiyorsam bir kez Başak diyor. Başk gibi ama tam da değil Denizce biraz ama çook şeker.
Mantık olayını söktü sökmesine ama kendine göre olan sorulara hemen ve beklenmedik cevaplar veriyor. Büyükbabaanne "hala söyle Deniz Hala de" derken Deniz'in cevabı "Özlm" oldu.. Bunun üzerine İlhami dedik "amca" dedi. Yuuhh dedik.. Özlem bizce Hala demekten çok daha zor ama onu tercih etti. Bu tercih bile ilginç aslında. Halasını en fazla 5-6 kere görmüş bir çocuk ve Hala hakkında evde de hiçbir konuşma geçmezken ismini bilmesi ve ona "Özlm" demesi de süperrr.
Enterasan bir şey daha beşe kadar sayıyor. Tabi canı istediğinde tüm bunlar yapılıyor. Sen bir de bir bakmışsın ikki, üüç, döt ve bes arkadan gelmiş...
Cümle kurma ise koca bir sıfır. İstediği kelime dile dökülüyor (DENİZ HARİÇ) ama cümleye dönmüyor. Taa 13-14 aylıkken Mine'nin oğlu Hakan'a söylediği "Hakaa Gell" hariç başka bircümle duymadım oğlumdan.
22. ayımızı bitirmekte olduğumuz şu günlerde dil çözüldü resmen.. Music together da ingilizce kelime söylediğini bile duymuşluğum var bugün.. Yanılmıyorsam "Drive" dedi..
Seni sonsuza kadar dinleyecek bir annen var konuşş susma..

1 yorum: