12 Eylül 2011 Pazartesi

Tuvalet "yıldızlı pekiyi"

Denizle konuşurken dakikamız geçmiyor niyesiz! İşte bu niyelerden biri de tuvalet alışkanlığıydı. Önce Remzi'yle beraber Deniz'i karşımıza alıp anlattık. Artık tuvaletimizi klozete yapmalıyız. Çişimiz kakamız gelince haber vermeliyiz. Klozetimiz köpekli dolayısı ile tuvaletimizi yapınca Köpek kakamızı ve çişimizi alıp götürecek. Her tuvaletten sonra ellerimizi yıkamalıyız. gibi gibi gibi..
Tabii bundan önce Deniz doğduğundan beri depo olarak kullanılan misafir tuvaletini Deniz tuvaletine çevirme görevi vardı ki 5 ayda yani Nisan sonu gibi bunu başardık! (lafım sana Remzi :))
Sonrasında ise işin zor kısmı  (gerçi kolay kısmı 5 ayda tamamladıysak zor kısmı nasıl gececeğimizi hiç bilmiyordum umutsuzdum ama öyle olmadı)
Deniz'i tuvalete alıştırma kısmı için 8 Ağustos bizim miladi takvimde başlangıçı gösteriyordu. ilk 1-2 gün gündüz altını bağlamayalım gece bağlayalım tuvalet nedir nasıl kullanılır görsün derken Salı akşamı (9 ağustos) saldım çayıra mevlam kayıra sözümüze uygun olarak gece de bağlamadık. Ve ne ilginçtir ki o günden bu güne sadece 2 kere gece yatağına çiş kaçırdı. Bu kadarı kadı kızında da olur diyor ve Deniz'e yıldızlı bir pekiyi veriyoruz.
Gündüz işimiz daha zordu. Önceleri her saat başı tuttuğum için çocuk çişinin geldiğini hissedemedi ama bir hafta boyunca da 1-2 küçük kaza dışında hiç bişey olmadı. 2. hafta Remzi'nin baskılarıyla süreyi uzattık ama  özellikle parkta oyuna dalıyor ve çişini söylemeyi unutunca kazalar meydana geliyordu. Bazen de ben tuvalete gitmiycem diye tutturuyor kaçırınca da inanılmaz üzülüyordu. Derken bu zorlu zamanları geçtik ve bayram tatilinde Antalyaya gittik. 30 ağustos günü anlı şanlı 30 ağustos'un bizim için önemi Deniz'in ilk kez "çişim geldii çişimi yapalım " demesi oldu. Bu da aile büyüklerinin de alkışları arasında ikinci yıldızlı pekiyi'yi almasına sebep oldu.
Gel gelelim bugüne bugün 3. yıldızlı nedeni ise sabah "çişim geldi" diyip ben gidene kadar tuvalete gidip çişini kendisi yaparken görmem oldu...
Ahh ahh çocuklar büyüyor. Biz yaşlanıyoruz be üstad...
Not: Nazara inanma derler. Dün yazıyı yazdım. Bugün sabah tuvalete gitmiycem diye ağladı ve altına çiş yaptı.. hanginizin gözü değdi bakayım???

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder