17 Ekim 2012 Çarşamba

Artık 2 çocuklu bir anneyim

Darara rammm duyduk duymadık demeyin RÜZGAR BEBEK katıldı aramıza... Klasik Başak style bir ay erken geldi Rüzgar. Deniz 8 ay 10 günlük merhaba dedi hayata Rüzgar ise 8 ay 11 günlük . Tamda ahanda bu bebeyi zamanında doğuracağım galiba derken. Sabah saat 8 de suyum geldi kalktım duş aldım Deniz'e "Rüzgar gelebilir seni şimdi okula bırakıyoruz aksam belki de anneannenyle kalacaksın " açıklamasını yapıp okula bırakıp, tuttuk Florance Nightingale'in yolunu. Neysem uzun lafın kısası aksam 21. 45 civarı yine bir normal dogum ile aramıza katıldı Rüzgar bebek.
Bende bir mutluluk bir huzur yavrum kollarımda tüm gece emzirdim, sevdim, kokladim. Ayy ne tatlı oluyormuş ikinciler... Tecrubenin rahatlığı, 30'lu yasların olgunluğu aman da aman bende bir huzur, bir neşe. Deniz benim dünyam ikinciye gerek yok diyen ben coştum ya bu bebeyle. Bir tatlı geldi bana, elleri pamuk pamuk, kokusu mis, dudaklar bal... Aman meger buymuş benim ilacım. O kötü gecen hamilelik dönemine atlatilan badirelere inat bir o kadar tatlı peh peh peh... Aman nazar değmesin, kaşıyın totonuzu.
İkinci gün çıktık hastaneden Sagolsun yine annem aynı gün geldi Deniz'i aldı okuldan onunla ilgilendi. ( geldi derken ben sancılarınca sabah 9 da aradım o da 11 otobüsüne  atladi geldi Ankaradan) Ben yeni bebeme bakıyorum, annem Deniz'e ve bana. Hatta eve. Münevver ablamızda bizimle oohh daha ne isterim keyif benim. İki oğlum yanımda annem burada bende diğer lousalığıma inat bir keyif bir neşe... Ben ki son iki ayı psikolojik olarak o kadar kotu geçirmeme rağmen inanılmaz mutluyum. Derken Deniz oğlan okuldan mı havalardan mı oksurmeye başladı.
Dırırı rınnn ahanda bir bebek ve hasta bir cocuk en korktuğum durum ki olağanüstü yöneticilik becerim ve aklı başında olgun oğlum ile bu sorunun da üstesinden geldik. Hiç yanaşmadı ya la hastalık gecer kardesime diye. Millet hasta bebelerini alıp alıp geldi de 3.5 yaşındaki Deniz ondan bana benden ona hastalık gecer dedi yanaşmadı ya la. ( Rüzgar yenidogan sarılığı oldu Deniz'e senden ona öksürük ondan sana sarılık geçebilir dedim olayı çözdüm ya la)
Belli di mı çok İşler Gucler izlediğim?
Sadece Remzi ile gerilmece o da az bile ya neyse. Rüzgar gelmiş evde Bayram havası bozmayalım ortamın havasını derken uykusuz günler geceler başladı. Başladı başlamasına da ee dizi sezonu da başladı nolcak Behzat Ç. , daha da önemlisi İşler Güçler ???
Aman zorlada olsa büyük uğraşlara koca ikna edilmiş eve limitsiz internet alınmis ya oohh bebeyi uyutur uyutmaz alkolsüz biramla yaparım dizi keyfi. (alkolsuz bira mal icecegi gibidir sut yapar yoksam alkol bagimliligimiz yok yani, sut icecekleri icilir cinsten degil napak!)

Deniz aksama kadar kreste nese icinde, koca iste, ben evde bok temizlemece. Yok öyle yağma boş vakitlerde ki olursa arada dizi izlemece...
İsin özü ilk bebe zor beyler bayanlar ikinci de tecrubenin verdigi rahatlık limitlerini biliyor olmanın dayanılmaz hafifliği ile ilk 20 gunü atlattık. Önümüzde cuma bir yenidogan sünneti, sonrasında meşhur 40 çıkartma merasimi bizi bekliyor.
Ha bu arada olura bazıları aramiza katılmaya karar verirse biz buradayız bekleriz. Yalnız okul bebelerine temkinliyiz onu bastan söyleyeyim ne de olsa erken geldi bebe riske atmayalım
Not: Rüzgar'a baktıktan sonra Deniz'e bakınca 14 kiloluk yavrum bana dev geliyo ya la. Cocuğa her seferinde senin gözlerin ne kadarda büyük derken buluyorum kendimi...

11 yorum:

  1. başakcım yüreğine sağlık, yazarlığına anneliğine sağlık ne kadar güzel dile getirmişsin kaleme dökmüşsün duygularını...büyük ve küçük bebek ve KOCA bebeğin ile sana mutlu ömürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım darısı basına desem mı ki acaba??? Bebe bakma zor is bak demedi deme :))

      Sil
  2. :)) Başak güldürdün beni çok:) Ağzınızın tadı bozulmasın hiç :) Biz Rüzgar şöyle bir 50-60 günlük olsun diye beklemedeyiz,sonra kapıyı tıklatacağız haberin ola :)Opuyorum hepinizi

    YanıtlaSil
  3. Zeynep de söylemiş zaten, bayram ertesi geleceğiz kısmetse:). Tabii ki kızkıza geleceğiz ki Rüzgar'ı rahatça mıncıralım!

    YanıtlaSil
  4. Ahanda bayram :)) az kaldı yani bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  5. maşallah çok tatlı bir bebek, Allah nazardan saklasın,bu arada ben de beklerim, missinem.blogspot.com. sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç oldu biraz kusura bakma iki cocuk nedeni ile :)) hemen bakıyorum...

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. maşallah..
    merhaba bloguna az önce büyük bir keyifle izleyici oldum:)
    bana da beklerim umarım sen de izleyici olursun

    http://burcinkuran-wonderlust.blogspot.com/

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :)) bende senin sitene bayıldım :)) hemen takibe aldım.

      Sil